Retourinformatie

Retourneren:
Patchouli doet zijn uiterste best om alle artikelen zo goed mogelijk te beschrijven en te fotograferen, door duidelijk de afmetingen te vermelden en het product van verschillende kanten te laten zien. Maar kunnen het begrijpen dat het artikel er toch anders uitziet dan verwacht.

Indien de bestelde artikelen niet aan je verwachting voldoet, heb je het recht de artikelen binnen 14 dagen te retourneren. Je dient Patchouli vooraf per email op info@patchouli.nl te informeren over de retourzending.
Je kunt hiervoor het retourformulier gebruiken.
Patchouli bevestigt vervolgens de retourzending, waarna je de artikelen kunt retourneren.

De retour te zenden artikelen dienen, naar inzicht van Patchouli, in originele staat en ongebruikt en onbeschadigd te zijn. De kosten en het risico van deze retourzending zijn voor rekening van de koper.

Na ontvangst, controle en goed bevinden van de retourzending, wordt het aankoopbedrag, met uitzondering van de verzend- & retourkosten en eventuele betaalkosten op je bankrekening terug gestort, dan wel verrekend als je voor achteraf betalen hebt gekozen.

Artikelen die niet retour gestuurd kunnen worden:

  • Tassen, kleding of textiel wat ruikt naar bijvoorbeeld parfum, rook of andere  onhygiënische luchten of waar dierenharen op zitten kunnen niet retour.

Als een artikel niet meer als nieuw te verkopen is kan de ondernemer de schade verhalen op de consument!

Artikelen dienen uitsluitend retour gestuurd te worden naar het vestigingsadres van Patchouli: 
Binnenweg 5
9682 VJ  Oostwold

Retourzendingen naar een servicepunt van een vervoerder worden niet geaccepteerd. 

Ongefrankeerde retourzendingen of rembourszendingen worden niet geaccepteerd.

Je dient de Track & Trace code na verzenden aan Patchouli te mailen.
Zo kunnen wij zien wanneer het aangeboden wordt en ervoor zorgen dat we dan aanwezig zijn.

De werkwijze nog even op een rij:

  1. Retour aanmelden via de mail aan: info@patchouli.nl
  2. Na bevestiging van Patchouli kan het pakket geretourneerd worden.
  3. Het pakket kan uitsluitend naar het vestingsadres van Patchouli gestuurd worden.
  4. Na verzenden mail je de Track & Trace code aan:  info@patchouli.nl
     

Ruilen:
Het ruilen van een artikel voor hetzelfde artikel in een andere maat of kleur, geldt als een nieuwe bestelling. Je retourneert de oude bestelling binnen de zichttermijn en geeft de nieuwe bestelling door op de gebruikelijke manier. We brengen dan ook verzendkosten in rekening voor het verwerken en bezorgen van deze nieuwe bestelling.

Moet een artikel geruild worden door een fout van ons dan zijn de kosten uiteraard voor onze rekening.

Het herroepingsrecht:
Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de online bestelling te herroepen.
Gedurende deze termijn kun je datgene met het product doen wat redelijkerwijs nodig is om het product te beoordelen.
Het is toegestaan het product uit te proberen zoals je dat ook in een fysieke winkel zou doen. Daarbij kun je het product uit de verpakking halen, tenzij de verpakking een verzegeling bevat. Heb je meer gedaan dan nodig was om het product te proberen, dan kunnen wij je daarvoor kosten in rekening brengen.

Uitzondering op het retourrecht zijn op maat gemaakte of special bestelde producten en bederfelijke waar.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je, of een door jou aangewezen derde anders dan de vervoerder, het product in bezit heeft gekregen. Als je in één bestelling meerdere goederen met verschillende levertijden hebt besteld, verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na de dag waarop je het laatste product of onderdeel hebt ontvangen. Op het moment dat je met ons een regelmatige levering van producten bent overeengekomen verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, het eerste product fysiek in bezit krijgt.

Om gebruik te maken van het herroepingsrecht verzoeken wij je om ons een e-mail, al dan niet met inbegrip van het modelformulier, te sturen naar info@patchouli.nl. Wij zullen deze retouraanvraag via e-mail aan je beantwoorden. Je dient de producten dan zo spoedig mogelijk aan ons te verzenden. 
Wij verzoeken je het product zoveel als mogelijk in de originele verpakking te retourneren.

Terugbetaling
In geval van een herroeping of retour, ontvang je de betaling, exclusief leveringskosten voor de heenzending en eventuele betaalkosten (achteraf betalen), zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen nadat we de retourzending hebben ontvangen  terug. Je draagt zelf de kosten en het risico voor de retourzending.

Modelformulier herroeping

© 2014 - 2023 Patchouli | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel